Airco’s en het geluidsniveau

Regelmatig krijgen we vragen over airco’s en het geluidsniveau. Sinds 2021 gelden strengere geluidseisen voor (nieuw te plaatsen) buiten opgestelde installaties voor warmte- of koude opwekking. Airco’s en warmtepompen dus. Die mogen niet meer dan 40 dB geluid veroorzaken bij de buren.

Het gaat bij de nieuwe eisen om warmtepompen en airco’s die worden toegepast bij woningen en woongebouwen. Deze installaties mogen niet meer dan 40 dB geluid veroorzaken bij de buren. Met deze landelijke geluidsnorm worden buren beter beschermd tegen geluid van warmtepompen. VvE’s mogen een strengere norm stellen omdat 40 db het maximaal toelaatbare geluidsniveau is.

Voor het plaatsen van een airco of warmtepomp is meestal toestemming nodig van de vergadering van eigenaars. De vergadering kan daaraan ook voorwaarden verbinden, bijvoorbeeld over aansprakelijkheid en onderhoud. Vaak wordt er een gebruikersovereenkomst opgesteld waarin dit soort afspraken vast komen te liggen.

Delen:
Blok56 - Webdesign & Grafisch ontwerp ×

Blok56, één ontwerpburo voor uw complete visuele communicatie. Het ontwerp van uw logo tot complete huisstijl, (product)fotografie, virtuele tours en natuurlijk uw website of webshop.

Ook zin om een project te starten? Neem contact met ons op, dan gaan we bouwen aan uw merk!

Contactinformatie

Emmasingel 56, 6001 BD Weert

Ontwerpburo:Blok56.nl
Email:info@blok56.nl
Telefoon:+31 (0) 495 623 646
Scroll naar top