Reserveren voor groot onderhoud

Een Vereniging van Eigenaren (VvE) is sinds 1 januari 2018 verplicht om een reserve op te bouwen voor het onderhoud van het gebouw, om achterstallig onderhoud tegen te gaan. De reserve voor dit (groot) onderhoud kan gebruikt worden voor onderhoud aan het dak, gevel en/of liften in het gebouw, daarnaast vallen duurzame investeringen zoals verschillende isolaties onder de reserve voor groot onderhoud.

Een VvE heeft twee mogelijkheden:
– jaarlijks een dotatie aan het reservefonds doen van 0,5 % van de herbouwwaarde
– opstellen van een meerjarenonderhoudsplan (MJOP)

Indien een VvE het bovenstaande niet wenst dan moet de VvE een bankgarantie van een bank kunnen overleggen. De bank belooft hiermee de onderhoudskosten aan de VvE te betalen die de afzonderlijke eigenaar op dat moment niet kan betalen. Of en minste 80% van het aantal stemmen van de appartementseigenaars besluit af te zien van het storten van een bijdrage in het reservefonds.

De meeste VvE’s bij All-in VvE beheer hebben een meerjarenonderhoudsplan (MJOP) laten opstellen. Een MOP geeft de VvE’s een goed overzicht van de onderhoudsactiviteiten die noodzakelijk zijn aan het gebouw in de komende periode.

Delen:
Blok56 - Webdesign & Grafisch ontwerp ×

Blok56, één ontwerpburo voor uw complete visuele communicatie. Het ontwerp van uw logo tot complete huisstijl, (product)fotografie, virtuele tours en natuurlijk uw website of webshop.

Ook zin om een project te starten? Neem contact met ons op, dan gaan we bouwen aan uw merk!

Contactinformatie

Emmasingel 56, 6001 BD Weert

Ontwerpburo:Blok56.nl
Email:info@blok56.nl
Telefoon:+31 (0) 495 623 646
Scroll naar top