VvE-reserves en de aangifte inkomstenbelasting 2023

In februari versturen we weer de opgave van de VvE-reserves m.b.t. de aangifte inkomstenbelasting. Dit betekent dat alle eigenaren die op 1 januari 2023 eigenaar waren van een appartementsrecht deze opgave per mail ontvangen.

Deze informatie is van belang, aangezien dit aandeel in de onderhoudsreserve van de VvE moet worden meegenomen in de berekening van het vermogen dat belast wordt in box 3 zo stelt de wetgever. Meer informatie hierover kunt u nalezen op de site van de Belastingdienst of op de site van VVE Belang:

Extra praktische informatie voor eigenaren

In de afgelopen jaren heeft de Belastingdienst voor u het invullen van de belastingaangifte steeds makkelijker gemaakt. U kunt uw aangifte digitaal versturen. Bovendien zijn de meeste van uw gegevens vooraf ingevuld door de Belastingdienst. Dat scheelt u veel tijd. De meeste mensen maken al gebruik van deze vooraf ingevulde aangifte. Maar nog niet iedereen. De Belastingdienst krijgt de gegevens voor de vooraf ingevulde aangifte in januari en februari van instanties als werkgevers, gemeenten en banken. Daarom is de vooraf ingevulde aangifte pas vanaf maart beschikbaar. Door het verschuiven van de aangifteperiode naar maart en april, kunnen nog meer mensen gebruikmaken van de vooraf ingevulde aangifte. U hebt dan 2 maanden de tijd om uw aangifte te controleren en eventueel aan te vullen. Doe aangifte vanaf 1 maart en voor 1 mei.

Uw aangifte 2023 moet bij de Belastingdienst binnen zijn voor 1 mei 2024.

Ook beschikbaar via Twinq

Eigenaren kunnen ook op het VvE Portaal hun aandeel in het reservefonds zelf opzoeken (ook van voorgaande jaren). U logt in op het VvE Portaal, gaat in het Menu naar MIJN PAGINA en dan gaat u naar “MIJN AANDEEL RESERVEFONDS” en selecteert het juiste belastingjaar (2023). Daar ziet u ook een knop om direct de brief te downloaden die naar u gestuurd is (tevens te vinden onder de functie “MIJN CORRESPONDENTIE”).

Delen:
Blok56 - Webdesign & Grafisch ontwerp ×

Blok56, één ontwerpburo voor uw complete visuele communicatie. Het ontwerp van uw logo tot complete huisstijl, (product)fotografie, virtuele tours en natuurlijk uw website of webshop.

Ook zin om een project te starten? Neem contact met ons op, dan gaan we bouwen aan uw merk!

Contactinformatie

Emmasingel 56, 6001 BD Weert

Ontwerpburo:Blok56.nl
Email:info@blok56.nl
Telefoon:+31 (0) 495 623 646
Scroll naar top