Artikelen in het huishoudelijk reglement van een VvE zijn niet altijd rechtsgeldig

Uit vaste jurisprudentie van de Hoge Raad volgt dat naast regels over gebruik, beheer en onderhoud van de gemeenschappelijke gedeelten ook regels over de privégedeelten in het huishoudelijk reglement van een VvE kunnen worden opgenomen. Deze bepalingen mogen echter niet in strijd met de wet en/of het splitsingsreglement zijn.

In het huishoudelijk reglement van een VvE kunnen in beginsel slechts regels met betrekking tot het feitelijk gebruik en regels van orde worden opgenomen. Vaak staan in het huishoudelijk reglement van de VvE echter bepalingen, die afwijken van het bepaalde in de wet, de jurisprudentie en/of het toepasselijke splitsingsreglement. Wanneer deze bepalingen in strijd zijn met de wet, de jurisprudentie of het splitsingsreglement, dan zijn die bepalingen nietig. Dat betekent dat de VvE in rechte geen beroep op deze bepalingen kan doen.

Het is voor VvE’s soms lastig te bepalen of artikelen in het huishoudelijk reglement al dan niet nietig zijn. Wij kunnen u hier desgewenst bij helpen. Informeer naar de mogelijkheden.

Bron: @Rijssenbeek

Delen:
Blok56 - Webdesign & Grafisch ontwerp ×

Blok56, één ontwerpburo voor uw complete visuele communicatie. Het ontwerp van uw logo tot complete huisstijl, (product)fotografie, virtuele tours en natuurlijk uw website of webshop.

Ook zin om een project te starten? Neem contact met ons op, dan gaan we bouwen aan uw merk!

Contactinformatie

Emmasingel 56, 6001 BD Weert

Ontwerpburo:Blok56.nl
Email:info@blok56.nl
Telefoon:+31 (0) 495 623 646
Scroll naar top