Energiebespaarlening voor kleine VvE’s

Sinds 1 december jl. kunnen ook kleine VvE’s een Energiebespaarlening afsluiten bij het Nationaal Warmtefonds. Het gaat om VvE’s tussen twee en acht wooneenheden die een verantwoorde financiering willen voor verduurzaming van hun complex.

In Nederland zijn er ruim 100.000 kleine VvE’s.  De meeste hebben nog geen verduurzamingsmaatregelen kunnen treffen. Reden: er is te weinig geld in het reservefonds om de plannen te bekostigen. Bovendien zijn er veel onduidelijkheden over de voorwaarden en de mogelijkheden.

Laagdrempelig financieren

De Energiebespaarlening voor kleine VvE’s (tussen twee en acht wooneenheden) is laagdrempelig opgezet. Omdat de leningen kleiner zijn en de verduurzaming minder complex hoeft de kleine VvE geen maatwerkenergieadvies, meerjarenexploitatiebegroting of meerjarenonderhoudsplan in te dienen.

Voorwaarde is wel dat alle VvE-leden achter het plan tot verduurzamen staan en dat er geen betalingsachterstanden van leden bij de VvE zijn bij aanvang van de lening. Als een van de VvE-leden na verstrekking van de lening door onvoorziene omstandigheden (buiten zijn schuld) de VvE bijdrage niet kan betalen, dan is er een vangnet.

Delen:
Blok56 - Webdesign & Grafisch ontwerp ×

Blok56, één ontwerpburo voor uw complete visuele communicatie. Het ontwerp van uw logo tot complete huisstijl, (product)fotografie, virtuele tours en natuurlijk uw website of webshop.

Ook zin om een project te starten? Neem contact met ons op, dan gaan we bouwen aan uw merk!

Contactinformatie

Emmasingel 56, 6001 BD Weert

Ontwerpburo:Blok56.nl
Email:info@blok56.nl
Telefoon:+31 (0) 495 623 646
Scroll naar top