Hang- en sluitwerk binnen een VvE

Regelmatig krijgen we vragen over het onderhoud aan hang- en sluitwerk in het appartement en hoe het zit met de kosten. Echter dit is niet voor alle appartementencomplexen hetzelfde ! In het van toepassing zijnde splitsingsreglement behorende bij de splitsingsakte is namelijk opgenomen hoe dit is geregeld.

Modelreglementen 1973 en 1983
Als modelreglement 1973 of 1983 op uw VvE van toepassing is verklaard, dan hoort al het hang- en sluitwerk – dus ook dat van deuren en ramen in de buitengevel – tot het onderhoud dat individueel moet worden uitgevoerd. Reparaties en vervanging komen dus ook voor rekening van de individuele eigenaars. Dat geldt ook voor onderhoud van hang- en sluitwerk aan ramen en deuren die de scheiding vormen tussen gemeenschappelijke en privégedeelten (de woningen).

Modelreglementen 1992, 2006 en 2017
De modelreglementen 1992, 2006 en 2017 gaan ervan uit dat onderhoud van de privé-binnendeuren en -ramen voor de individuele eigenaar is. Het onderhoud van hang- en sluitwerk aan ramen en deuren in de buitengevel is dan ook de verantwoordelijkheid van de VvE. Die moet de rekening dus ook betalen. Dat geldt ook voor onderhoud van hang- en sluitwerk aan ramen en deuren die de scheiding vormen tussen gemeenschappelijke en privégedeelten.

Informeer echter altijd eerst bij het bestuur of de beheerder over de regels hieromtrent !

Delen:
Blok56 - Webdesign & Grafisch ontwerp ×

Blok56, één ontwerpburo voor uw complete visuele communicatie. Het ontwerp van uw logo tot complete huisstijl, (product)fotografie, virtuele tours en natuurlijk uw website of webshop.

Ook zin om een project te starten? Neem contact met ons op, dan gaan we bouwen aan uw merk!

Contactinformatie

Emmasingel 56, 6001 BD Weert

Ontwerpburo:Blok56.nl
Email:info@blok56.nl
Telefoon:+31 (0) 495 623 646
Scroll naar top