Prijsplafond ook voor blokaansluitingen

Goed nieuws voor appartementseigenaars die in een complex wonen met blokverwarming of een andere collectieve warmte- en/of energievoorziening: ook voor hen komt er in 2023 een tegemoetkoming in de energiekosten vergelijkbaar aan het prijsplafond.

De tegemoetkoming in het kader van de RttB (Regeling tijdelijke tegemoetkoming Blokaansluiting) zal vergelijkbaar zijn met de financiële bijdrage via het prijsplafond en de 190 euro die huishoudens in november en december hebben ontvangen.

Minister Rob Jetten voor Klimaat en Energie heeft dat onlangs in een brief aan de Tweede Kamer meegedeeld.

Voor ca. 700.000 huishoudens

De subsidieregeling gaat gelden voor zo’n 700.000 huishoudens. In complexen met bijvoorbeeld blokverwarming of een collectieve elektriciteitsmeter is maar één aansluiting voor het hele gebouw. Daardoor zouden de bewoners geen profijt hebben van het prijsplafond. De precieze hoogte van de tegemoetkoming is nog niet bekend. De belangenorganisaties VvE Belang en VGM NL zullen zich hier voor inzetten, zodat er een optimale regeling komt voor alle betrokken huishoudens.

RttB

De Regeling tijdelijke tegemoetkoming Blokaansluiting is een subsidieregeling die moet worden uitgevoerd door de Belastingdienst. De regeling zal waarschijnlijk niet gaan gelden voor heel kleine VvE’s (minder dan drie wooneenheden) omdat de eigenaars volgens de minister wél profijt hebben van het prijsplafond.

Bij de tegemoetkoming wordt – net als bij het prijsplafond – niet gekeken naar het verbruik. Alle huishoudens krijgen dus in principe hetzelfde bedrag uitgekeerd.

De Belastingdienst gaat de subsidieregeling uitvoeren. VvE’s moeten zelf de tegemoetkoming aanvragen.

Delen:
Blok56 - Webdesign & Grafisch ontwerp ×

Blok56, één ontwerpburo voor uw complete visuele communicatie. Het ontwerp van uw logo tot complete huisstijl, (product)fotografie, virtuele tours en natuurlijk uw website of webshop.

Ook zin om een project te starten? Neem contact met ons op, dan gaan we bouwen aan uw merk!

Contactinformatie

Emmasingel 56, 6001 BD Weert

Ontwerpburo:Blok56.nl
Email:info@blok56.nl
Telefoon:+31 (0) 495 623 646
Scroll naar top