VvE-versnellingsagenda verduurzaming gebouwen

1,2 miljoen woningen zijn onderdeel van een Vereniging van Eigenaren. De verduurzaming van deze VvE-gebouwen loopt achter vergeleken met woningen van particulieren en corporaties. Daarom heeft minister Hugo de Jonge een aantal maatregelen die de verduurzaming van VvE’s sneller en makkelijker maakt gepresenteerd.

Ten eerste vereenvoudigd de overheid de besluitvorming in VvE’s. Door een wetswijziging in het Burgerlijk Wetboek geldt dat voor VvE’s vanaf medio 2026 een meerderheid van 50% +1 van de stemmen voldoende is voor het nemen van een besluit over verduurzamingsmaatregelen. In diezelfde wetgeving wordt vastgelegd dat er voor een besluit over verduurzaming geen opkomsteis meer is vereist.

Ten tweede verbeterd de overheid de subsidies en de leningen. De subsidie voor VvE’s (SVVE) wordt per 1 januari 2024 uitgebreid. Zo worden voor monumenten de minimale isolatiewaarden verlaagd, zodat deze beter aansluiten op de aard van het gebouw. En naast subsidie voor procesbegeleiding kan een VvE ook subsidie aanvragen voor verschillende onderzoeken die nodig zijn voor het besluit voor het verduurzamen van het gebouw. Naast de subsidies is ook de mogelijkheid voor het lenen van geld verbeterd. Vanaf 26 april jl. is de rente van de VvE-Energiebespaarlening van het Warmtefonds met 1,5% verlaagd.

Ten slotte biedt de overheid betere ondersteuning bij verduurzaming. Hiervoor is in het klimaatpakket van april dit jaar 25 miljoen euro gereserveerd. Maatregelen zijn onder meer het delen van ervaringen via de Duurzame Huizen Route, het verbeteren van de VvE-pagina op verbeterjehuis.nl en het openen van een VvE-verduurzamingsloket voor gemeenten.

Lees hier het hele bericht: Verduurzaming van VvE-gebouwen wordt makkelijker | Nieuwsbericht | Home | Volkshuisvesting Nederland

Bron: @Rijksoverheid

Delen:
Blok56 - Webdesign & Grafisch ontwerp ×

Blok56, één ontwerpburo voor uw complete visuele communicatie. Het ontwerp van uw logo tot complete huisstijl, (product)fotografie, virtuele tours en natuurlijk uw website of webshop.

Ook zin om een project te starten? Neem contact met ons op, dan gaan we bouwen aan uw merk!

Contactinformatie

Emmasingel 56, 6001 BD Weert

Ontwerpburo:Blok56.nl
Email:info@blok56.nl
Telefoon:+31 (0) 495 623 646
Scroll naar top